Een gloednieuwe auto kopen is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk een hele uitgave. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een tweedehands auto te kopen. Dit is namelijk stukken goedkoper dan een gloednieuwe wagen de dealer uitrijden. Ook op andere gebieden lijkt de aanschaf van een nieuwe auto soms erg nadelig. Wij zetten daarom de 3 grootste voordelen van het kopen en rijden van een tweedehands auto eens op een rij.

Een tweedehand auto is doorgaans aanzienlijk goedkoper

Er kan een hoop geld bespaard worden door een tweedehands auto te kopen! Deze zijn doorgaans namelijk een stuk goedkoper qua aanschaf dan een nieuwe auto. Het hangt natuurlijk wel af van wat voor model het is, hoeveel km er op de teller staat en hoe oud hij is, maar in verhouding ben je zeker goedkoper uit. Bovendien kan een tweedehands auto ook voordeliger zijn in de verzekering. Vaak sluit je voor een tweedehands auto geen all-risk verzekering af en voor een nieuwe wel.

Een tweedehands auto neem je direct mee

Wanneer je vandaag besluit een andere auto te willen, kun je die met een tweedehands auto vaak dezelfde of volgende dag nog hebben. Zeker wanneer je deze particulier koopt. Bij een nieuwe auto is dit een heel ander verhaal. Hier moet je vaak rekenen op een wachttijd van zeker een paar maanden!

Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je onderhoud laat uitvoeren

Koop je een nieuwe auto? Dan ben je voor tenminste de duur van de fabrieksgarantie verplicht om de auto, zoals door de fabrikant voorgeschreven, te laten onderhouden door een dealer van het betreffende merk. En dat gaat vaak niet in de koude kleren zitten. Onderhoudsbeurten en dergelijke zijn daar namelijk vaak stukken duurder dan elders.
Bij een tweedehands auto zit je daarentegen niet vast aan zulke verplichtingen. Je mag daardoor zelf kiezen waar je je onderhoud laat uitvoeren. Ben je zelf handig? Dan mag je dit zelfs voor eigen rekening nemen. Zo kun je jezelf een hele hoop geld besparen.

Bovenstaande voordelen laten vooral zien dat het kopen en rijden van een tweedehands auto vaak een stuk goedkoper is dan het kopen en rijden van een nieuwe auto. Doe dus altijd eerst grondig onderzoek voordat je zomaar een nieuwe wagen aanschaft. En ben je bang dat een tweedehands auto niet betrouwbaar is? Dan laat je deze toch eerst onderzoeken door een autobedrijf uit Vianen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!