Het besturen van volledig elektrische auto’s wordt steeds populairder. In januari 2020 zullen er 107.000 puur elektrische voertuigen in Nederland rijden, een stijging van ruim 50% ten opzichte van januari 2019. Dit betekent dat meer dan 1,2% van de geregistreerde auto’s in Nederland momenteel puur elektrisch rijden. Het besturen van een elektrische auto is daarom erg populair, wat ook betekent dat het belangrijk is om hem overal te kunnen opladen als dat nodig is. Een optie is om thuis een laadpaal of wanddoos te kopen. Dan kunt u uw auto altijd met een gerust hart opladen.

Laadpaal of wallbox

Bij elektrisch rijden hoor je deze twee woorden vaak. In eerste instantie denken mensen misschien dat er een groot verschil is tussen de twee, maar dat is niet het geval. De laadpaal is een paal, geplaatst op de grond, en een wallbox wordt aan de muur geplaatst. Bovendien hebben de twee apparaten dezelfde functies.

Altijd met een gerust hart onderweg

Bij het elektrisch rijden is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de weg. Draag daarom de auto-voedingskabel altijd bij u. Zo laad u overal gemakkelijk op, of je nu thuis of onderweg bent, de laadkabel zorgt ervoor dat u in ieder geval kunt rijden. Niet elke auto wordt echter met zo’n kabel geleverd, als dit het geval is kunt u beter een laadkabel los bestellen aangezien die vaak voordeliger is. EVStore kan u hierbij, maar ook bij andere zaken goed helpen.