Als je in een magazijn werkt dan kan het goed zijn dat je een heftruck bestuurt. Een heftruck besturen is niet makkelijk. Je hebt genoeg kennis en ervaring nodig om een heftruck te kunnen besturen. Het is niet per se verplicht om een heftruckcertificaat te hebben. Het is dan wel nodig om een WA-verzekering te hebben. Als je ergens tegenaan botst dan krijg je de schade vergoed.

Aanbieder van voorzetapparatuur

Ben je op zoek naar een professioneel bedrijf op het gebied van voorzetapparatuur, milieuopslagsystemen en custom oplossingen. Indapp is jouw professional op dit gebied.

Verschil heftruck en reachtruck

Een heftruck is aan de voorkant voorzien van een grote mast. Een reachtruck heeft deze mast dwars op het voertuig. Een reachtruck heeft één achterwiel, dus met een kleine draaicirkel.

Niet zonder certificaat de weg op

Ga de gok niet wagen om zonder heftruckcertificaat de weg op te gaan. Hoe goed je ook bent of hoeveel werkervaring je ook hebt, doe het niet. Als je geen certificaat hebt en betrokken raakt bij een ongeval dan kan dit veel problemen opleveren. Je staat een stuk minder sterk als je geen certificaat hebt. Er zijn afgelopen jaar veel mensen omgekomen door ongelukken in het verkeer.

Volg een cursus

Als je veilig wilt werken met een heftruck waar en wanneer je wilt, dan is het handig om een cursus te gaan volgen. Met een heftruckcursus leer je hoe je een heftruck moet besturen en hoe deze werkt. Als je weinig ervaring hebt met een heftruck dan kun je een beginnerscursus volgen. Als je veel ervaring hebt met een heftruck dan kun je de herhalingscursus volgen.

Heftruck verzekeren

Als je op de openbare weg of op eigen terrein rijdt, dan moet je je heftruck verplicht verzekeren. Ook heftrucks die geen kenteken hebben, dienen verzekerd te worden. In Nederland is het verplicht om je een voertuig te verzekeren.

Blijven oefenen

Als je je heftruckexamen hebt gehaald, is het natuurlijk belangrijk om te blijven oefenen. Gebruik de heftruck minstens 1 keer per 2 weken. Je zorgt er op deze manier voor dat je de verschillende soorten vracht goed kunt verplaatsen met de heftruck.