Als je van A naar B wilt komen op een snelle manier dan is het handig om een auto te hebben. Maar er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van een auto. Jongeren willen graag een eigen auto hebben. Toch bezitten slechts drie op de tien jongeren een eigen auto. De verzekering, wegenbelasting, aanschafkosten en parkeervergunningen vormen onder andere obstakel voor jongeren. Meer en meer jongeren kiezen ervoor om een auto te delen of te leasen. Als je een auto deelt of least dan zijn er geen aanschafkosten en kosten voor onderhoud, de belasting en verzekering.

Auto kopen

Als je een auto gaat kopen, dan is het belangrijk dat je genoeg geld hebt. Mensen die voor een tweedehands auto gaan, kopen vaak. Er zijn verschillende websites waar je auto’s kunt kopen. Ook is het mogelijk om een auto te kopen bij een autodealer. Als je een auto gaat kopen is het belangrijk om te checken of deze in goede staat is. Het is belangrijk om je kenteken over te schrijven, een WA-verzekering af te sluiten, apk goedkeuring te regelen voor jouw auto en motorrijtuigenbelasting te betalen.

Auto leasen

Voor een vast bedrag kun je een auto rijden. In Nederland gaan steeds meer mensen een auto leasen. Je kunt je auto private leasen of shortleasen. Het verschil tussen private en shortlease zit hem in de huurovereenkomst. Een auto private leasen kan voor een periode tussen de 24 en 60 maanden. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand en je kunt zelf bepalen wanneer je de overeenkomst opzegt.

Auto huren

Veel mensen die op vakantie willen gaan met een auto, maar er geen hebben, huren er 1. Let wel op! Veel bedrijven hanteren een minimum- en maximumleeftijd voor het huren van een auto. Vaak is de minimumleeftijd voor het huren 21 of 23 jaar. De maximumleeftijd ligt vaak op ongeveer 75 jaar.

Auto delen

Als je alleen van een auto gebruik wilt maken als je ook echt op pad gaat, dan kun je het beste ervoor kiezen om een auto te delen. Hoe meer mensen ervoor kiezen om een auto te delen, des te beter het is voor het milieu.