Leasen van elektrische auto’s wordt steeds populairder. Zowel zakelijk als private lease zijn zeer in trek. Elektrische auto’s rijden immers zonder uitstoot en zijn daardoor veel beter voor het milieu. De keuze in merken en modellen neemt snel toe en zo vindt u altijd een elektrische auto die past bij uw situatie. We leggen u het verschil tussen een zakelijk leasecontract en private lease graag even nader uit. Zo kunt u bepalen of elektrische auto lease ook iets voor u is

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen wordt al jaren gedaan. Bedrijven leasen auto’s waarmee hun werknemers zich kunnen verplaatsen voor zakelijke doeleinden. Wordt er daarnaast ook privé met het voertuig gereden dan geldt er een bijtelling. Privé kilometers rijden kan ook zonder bijtelling maar dan mag u niet meer dan 500 kilometer privé afleggen en moet u daar bewijs van kunnen overleggen bij uw werknemer. Zowel personenauto’s als bedrijfswagens kunnen bedrijven leasen. Per bedrijf kiest u het leasecontract dat het best past bij uw bedrijf. De hoogte van de bijtelling wordt berekend over verschillende factoren als de fiscale waarde van de auto, de gebruikte belastingschijf en het bijtellingspercentage. Dit percentage wordt bepaald door de uitstoot van CO2 en de datum van de eerste tenaamstelling van het voertuig. Het percentage geldt voor nieuwe auto’s over een periode van 60 maanden (5 jaar)

Private lease

Bij private lease is de auto uitsluitend voor privé gebruik. Voor de particulier een private lease een prima optie om de autokosten overzichtelijk te houden. U betaald een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de prijs van de auto en de looptijd van het leasecontract kan dit bedrag verschillen per gebruiker. Wegenbelasting, verzekering, keuringen en andere onderhoudskosten komen niet meer voor. Het enige wat u betaald is de vaste maandelijkse bijdrage aan de leasemaatschappij en de kosten voor het laden van de elektrische auto. Elektrische auto’s zijn nog steeds aanzienlijk duurder in aanschaf dan benzineauto’s en daarom wordt het leasen van een elektrische auto steeds populairder. U rijdt een nieuwe auto met de nieuwste innovaties en comfort, bovendien rijdt u milieuvriendelijk en ontvangt u een subsidie van de overheid. Voor nieuwe elektrische auto’s is die subsidie 4000 euro en voor een gebruikte elektrische auto ontvangt u ruim 2000 euro subsidie. Bij een leasecontract ontvangt u deze subsidie niet in één keer maar per maand gedurende de hele looptijd van het leasecontract.

Zakelijke lease omzetten in private lease

Stel u veranderd van werkgever. De leaseauto waarin u nu rijdt bevalt u prima en u wilt hem graag meenemen naar uw nieuwe werkgever. Ook dat is mogelijk. Vanaf 6 maanden voor de afloop van het leasecontract kun je contact opnemen of je de auto kunt overnemen. Bij zakelijke lease gaat dit uiteraard in overleg met uw werkgever. Het overnamebedrag is vastgesteld in het bestaande contract en daar kan niet over onderhandeld worden.