Op het ogenblik dat u een traditionele leasing wenst af te sluiten voor een bepaalde auto zult u er rekening mee moeten houden dat er sprake is van een vrij lange aanvraagperiode. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ware het niet dat lang niet elke persoon of elk bedrijf lang op zijn of haar nieuwe auto kan wachten, integendeel. Een shortlease afsluiten kan in dat geval de perfecte oplossing betekenen. Bij dit type van leasing dient er namelijk geen rekening te worden gehouden met een lange aanvraagperiode. U kunt niet zelden binnen de 48 uur reeds gebruikmaken van de aangevraagde auto. Lijkt dit u ook wel interessant te zijn en wilt u hier graag meer over te weten komen? Dat is mogelijk hier op deze pagina! 

  1. Wat is een shortlease precies? 

Een shortlease is een vorm van leasing waarbij er gebruik wordt gemaakt van flexibele voorwaarden. Voor een traditionele leasing geldt in de praktijk dat u er vaak voor ettelijke jaren aan vast komt te zitten. Dat is niet het geval bij een shortlease. In principe is het dan ook zo dat u de overeenkomst in dit geval maandelijks of soms zelfs wekelijks kunt opzeggen. Bovendien geldt voor een shortlease dat alle extra’s zoals bijvoorbeeld de verzekering, de belasting, etc. in de maandelijkse kostprijs zijn inbegrepen. Dit zorgt niet alleen voor een belangrijk voordeel op administratief, maar ook op financieel vlak. Vaak bent u op deze manier namelijk voordeliger uit dan wanneer u alles los van elkaar zou moeten betalen. 

  1. Wat zijn de voordelen van kiezen voor een shortlease? 

Het afsluiten van een shortlease is in het bijzonder de voorbije jaren almaar populairder geworden. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. Er kan dan ook in de praktijk worden vastgesteld dat er behoorlijk wat interessante voordelen zijn verbonden aan het afsluiten van een shortlease. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

  1. Een shortlease afsluiten duurt veel minder lang dan bij een standaard leasing; 
  2. U kunt bij een shortlease rekenen op zo flexibel mogelijke voorwaarden; 
  3. Alle extra, vaste kosten zijn in de maandelijkse prijs van de shortlease inbegrepen; 

Heel wat mensen houden er van om regelmatig in een nieuwe auto te rijden. Echter behoort dat lang niet voor iedereen zomaar tot de mogelijkheden. Het spreekt dan ook voor zich dat hier in de praktijk niet zelden aanzienlijke financiële eisen aan verbonden zijn. Door gebruik te maken van een shortlease kunt u zich dit eenvoudiger permitteren. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is het afsluiten van een shortlease dan ook zeker het overwegen waard.

  1. Met welke nadelen moet u eventueel rekening houden?

Zijn er dan helemaal geen nadelen waar u rekening mee dient te houden voor wat het afsluiten van een shortlease betreft? In principe niet echt. U moet er alleen rekening mee houden dat de gemiddelde kosten bij een shortlease hoger zijn gelegen in vergelijking met de kosten bij een traditionele leasing. Dat is het gevolg van de flexibele voorwaarden waar u op kunt rekenen. Deze zorgen er namelijk voor dat het risico nagenoeg volledig bij de verstrekker van de shortlease komt te liggen. U moet dus wel rekening houden met iets hogere kosten, maar u krijgt er in de praktijk wel heel wat interessante voordelen voor in de plaats!