Dagelijks verplaatsen we ons naar ons werk en naar de sportclub. We gaan allemaal weer op een andere manier op pad. Nederland telt heel veel verschillende soorten voertuigen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende vervoersmiddelen van Nederland. Waarom zijn deze vervoersmiddelen juist hier zo populair?

Met de bus of metro

Nederlanders gaan graag met de bus of metro. Vooral met kleine stukjes in grote steden kiezen mensen voor de metro of de bus. Als je een zakelijke afspraak hebt, kun je je gemakkelijk en snel verplaatsen. Ook veel toeristen maken gebruik van de bus en de metro. Kinderen en studenten maken ook dankbaar gebruik van de bus of de metro. Vaak wordt dit vergoed door de overheid. 

Met de motor

Motorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Mensen die motorrijden, rijden vaak voor hun plezier. Bezoek de website van Arie Molenaar Motors

Met de fiets

Ontzettend veel Nederlanders hebben een fiets. Nederland is echt een fietsland. Geen enkel land in Europa heeft zoveel fietspaden als wij. Er zijn talloze fietsroutes die je kunt fietsen in de vrije tijd. Je kunt fietsen langs mooie boerderijen en dwars door polders. Ook kun je fietsen door de duinen, langs molens en door natuurgebieden. Nederland is veel veelzijdiger dan mensen denken. 

Met de auto

Er zijn zo’n 8,6 miljoen auto’s in Nederland. De Nederlandse snelwegen zijn dagelijks gevuld met een groot gedeelte van deze auto’s. Mensen in Nederland rijden graag in gezinsauto’s voor 5 personen. Dit soort auto’s zul je het meeste in Nederland tegenkomen. De meeste gezinnen hebben namelijk 2 a 3 kinderen. 

Met de trein

In de trein is het vaak beter vertoeven dan in de bus of de metro. Over het algemeen reizen mensen die met de trein gaan langer. Ze leggen een langere afstand af. In de trein is vaak Wifi. Je kunt dus lekker met je laptopje een zakelijk afspraak voorbereiden. Heb je binnenkort een tentamen en moet je 2 uur reizen in de trein? Veel mensen kiezen er dan voor om deze tijd te gebruiken om te leren voor het tentamen.