De meest voorkomende schade aan auto’s zijn krassen op de bumper. Je hoeft maar even niet op te letten en onvoorzichtig een bocht te nemen en het is al raak. Bumperschade kan ook ontstaan als je auto is geparkeerd en jammer genoeg is de dader vaak zonder een briefje op de ruit te leggen verdwenen. Een kras op de bumper herstellen is gelukkig niet een ingewikkelde of erg kostbare reparatie bij AAS Dagherstel. Door een slimme methode om de kras weg te werken kan bumper herstellen in één dag worden uitgevoerd.

bumper herstellen

De methode kiezen van bumper herstellen

Het belangrijkste is dat je zelf doorgeeft wel soort schade er op je bumper zit. Een kras kun je herkennen aan een witte ondergrond op de plek van de beschadiging. Als je daar met je nagel in gaat blijft die steken. Dan weet je dat er opnieuw lak moet worden aangebracht voor het bumper herstellen. Op de site van AAS Dagherstel kun je met de optie ‘Bereken de Schade’ precies aangeven op welke plek de schade op de bumper zit. Met deze calculator weet je dus vooraf hoeveel de reparatie gaat kosten. De prijs van bumper herstellen is bij elke vestiging van AAS Dagherstel hetzelfde.

Bumperschade herstellen

Voor het bumper herstellen wordt als eerste de plek van de kras geschuurd, zodat de ondergrond weer helemaal glad is. Dat kan alleen als de kras niet langer is dan 20 centimeter. Na het schuren wordt er als dat nodig is een laagje plamuur aangebracht en vervolgens een laagje grondlak. Als dat is opgedroogd wordt de juiste kleur lak bij jouw auto gezocht en krijgt de beschadigde plek een nieuw laagje lak. Tenslotte wordt de bumper goed gepoetst en dan kun je van de schade niets meer zien.